Uncategorized

Sparebanken spanderte nye ovner

Storkjøkkenet på Kirkeby Grendehus er nå topp moderne med flunkende ny komfyr med økt kapasitet og en kombidamper profesjonelle kokker ønsker seg når det skal lage mat til store selskaper. Banksjef Per Evjen t.h. og nestor i grendehuset, Rolf Kirkeby, likte det de hørte og så da kokke Torhild Nordby Jahren presenterte kompbidamperens fortreffelighet med mulig for både steking, koking med damp og en kombinasjon.
Den gamle komfyreren har gjennom mer enn 33 år bidratt til at et par hundre tusen mennesker har fått servert varm og god mat i utallige selskaper. Treg og liten effekt på slutten, ja vel, men er historie. Takket være en generøs gave på 125.000 kr fra Eidsberg Sparebank kan Kirkeby Grendehus nå tilby topp moderne ovner med stor kapasitet for tilberedning av all slags mat. Det er imponerende når 10 kg frossen brokolli er klar for servering på 9 minutter, og tilsvarende mengde gulerøtter har akkurat den rette konsistensen etter 13 minutter.

IMG_8755
20 kilo steik ble perfekt etter en time i kombidamperen.

IMG_8832
Det trengs store kjeler og store plater når det skal lages middag med poteter, blomkål, sopp og saus på en gang. Torhild Nordby Jahren liker kapasiteten på de nye ovnene.

IMG_8848
Godt med stor plass på kjøkkenenet når det legges opp mat på mange fat samtidig.

IMG_8801
Klart for bordsetting til bryllup i grendehuset. Slik kan det pyntes når en er kreativ og har klare ønsker.